Garda populară – siguranța cetățenilor!

Pe parcursul anului 2016, în localitatea noastră s-a înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni stradale, comparativ cu anii precedenți. Aceste fapte pun în pericol siguranța locuitorilor, dar și imaginea satului nostru.
Administrația publică locală împreună cu Sectorul de Poliție, fac un apel către dumneavoastră, de a constitui “Garda populară” a satului Măgdăcești. Rugăm toți doritorii de a se înscrie în acest proiect, să vă prezentați la primărie, pentru a implimenta un plan de acțiuni. În baza cererilor personale, pot fi înrolați, toți cetăţenii de la vârsta de 18 ani care, din punctul de vedere al sănătăţii, al calităţilor profesionale şi morale, sunt capabili să îndeplinească sarcinile încredinţate.

Gărzile populare sunt o inițiativă a societății civile și nu se subordonează poliției, este doar la nivel de colaborare. Membrii gărzilor sunt instruiți și li se oferă informațiile necesare la poliție și merg, de obicei, cu agenți de poliție în teritoriu. Nu există o oră sau un regim de lucru, acestea se stabilesc implicit de membrii gărzilor.
Acest sistem va funcționa conform legislației în vigoare pentru asigurarea securității cetățenilor, cu susținerea tuturor organelor de drept.