Conducerea Consiliului raional Criuleni, în vizită la Măgdăcești.

Marți, 28 martie, întreaga echipă de conducere a Consiliului raional Criuleni a venit într-o vizită în satul Măgdăceşti. Scopul vizitei a fost identificarea problemelor care există în localitate. Vicepreședintele raionului Criuleni, Vitalie Verebceanu, șefii direcțiilor, secțiilor Consiliului raional, serviciile raionale desconcentrate și primarul s. Măgdăceşti, Liuba Cojocaru au pășit pragul principalelor instituții ale localității. Primul popas a fost la grădinița de copii “Floricica”.

Aici, au fost întimpinați de directorul grădiniței, Ecaterina Onica, care le-a adus la cunoștință actualele probleme ale Instituției: necesitatea construcției unui bloc nou al grădiniței, insuficiența locurilor disponibile în sălile de grupă și izolarea fațadei grădiniței. La finalul întâlnirii, prichindeii le-au înmânat oficialilor câte un porumbel confecționat de mânuțele lor și au susținut un mini-program artistic.

Vizita a continuat la Centrul de Sănătate, unde echipa a vizitat cabinetele de lucru, sala de fizioterapie și laboratorul. Directorul Centrului, Lidia Golubaș a solicitat ajutorul conducerii de a dota cabinetul de fizioterapie cu aparataj și procurarea un aparat de electrocardiografie, care le este atât de necesar specialiștilor și pacienților.

Oficialii au vizitat si Liceul Teoretic Măgdăceşti. Directorul adjunct, Zinaida Uritu, a informat conducerea despre necesitatea construcției unui gard în jurul instituției, pentru a le oferi siguranța elevilor, construcția unei noi anexe a liceului, s-a discutat și despre insuficiența cadrelor didactice, sistemul sanitar al Liceului.

Excursia autorităților Consiliului raional a continuat la estrada de vară, unde s-au întâlnit cu locuitorii satului. Atmosfera a fost încinsă de multitudinea întrebărilor despre cea mai stringentă și actuală temă: lipsa terenurilor pentru construcția unei locuințe. Specialiștii au răspuns la toate întrebările sătenilor.

La sfârșitul vizitei, vicepreședintele raionului Criuleni, Vitalie Verebceanu a promis să facă o solicitare la Guvern și să vină cu soluții pentru cetățenii satului Măgdăceşti.