Portul nostru popular în Parlamentul României

 

Zilele trecute, primarul s. Măgdăcești, Liuba Cojocaru a primit o solicitare din partea Georgetei Pavelescu ( consilierul unei deputate din România), de a dona un costum popular autentic Parlamentului României.

Cu această ocazie,luni, 17 iulie, primarul a convocat o ședință, unde au participat membrele Asociației Femeilor din s. Măgdăcești. Femeile s-au adunat pentru a discuta și identifica persoanele din localitate, care dețin un costum popular autentic specific zonei noastre.

Acesta va fi expus în holul Parlamentului însoțit și de povestea celor care l-au donat și a regiunii din care provine portul.

Palatul Parlamentului are zilnic peste 1000 de vizitatori români și străini, care vor afla cu acest prilej și de s. Măgdăcești din Republica Moldova.


Portul popular este o emblemă etnică a fiecărui popor, de aceea, primara a decis să creeze și o cameră-muzeu în cadrul grădiniței de copii “Floricica”. Acolo va fi expusă o frumoasă colecție de costume naționale, cu scopul de a pune în valoare patrimoniul tradițional și de a cultiva copiilor dragostea pentru neam și a portului popular.