Nu ardeți frunzele: fumul sufocant dăunează grav sănătății

Stimați locuitori ai s. Măgdăcești!

Pentru început, vă întrebăm dacă vă pasă câtuși de puțin de sănătatea voastră? Dar oare vă pasă la fel de mult și de sănătatea celor care au “norocul” să vă înconjoare?
În ultimile săptămâni, odată cu venirea toamnei, suntem tot mai des martorii arderilor de frunze.
Autoritățile locale fac un apel disperat către dumneavoastră.  


Oameni buni, trăim la sat, dar aerul e mai poluat decât la oraș. De cum se lasă seara, localitatea noastră se transformă într-un nor de fum, la propriu. Arderea frunzelor este un obicei urât, pe care-l au multe dintre persoanele mature, iar copiii cred că ceea ce fac maturii este corect.
De ce mijloace de informare mai aveți nevoie ca să conștientizați gravitatea fumului toxic pe care îl inspirăm cu toții?
Avem copii și oameni bolnavi, care nu pot deschide un geam pentru a “trage” o gura de aer curat. Chiar dacă știți cât de dăunător este fumul în timpul arderii acestor frunze, dumneavoastră, oricum continuați să le ardeți pe furiș, în întuneric, fără frică, jenă sau respect față de vecinii voștri.


Ce faceți cu frunzele și alte resturi vegetale, atunci?

Aveți doua opțiuni: fie că le compostați cu ușurință prin simplul fapt de a le aduna grămadă, acestea supunându-se procesului de descompunere în timpul unui an sau chiar mai putin sau le strângeți în saci, iar serviciul de salubrizare le va colecta săptămânal.

Avem rugămintea, atunci când sunteți martor al arderilor de frunze, apelați imediat polițistul de sector, la numărul 060954552 (Petru).

Amenda pentru arderea frunzelor sau a altor resturi vegetale constituie de la 600-9000 lei.