O nouă grădiniță-creșă va fi construită la Măgdăceşti. Foto/Video

Satul Măgdăceşti va avea o grădiniță-creșă construită cu suportul financiar al orașului Mioveni, jud Argeș (România). O delegație a orașului, formată din consilieri, un deputat și primarul Ion Georgescu, a sosit zilele trecute la Măgdăcești, pentru a semna acordul de finanțare a reconstrucției edificiului.

Donația se ridică la mai mult de jumătate din suma necesară, mai exact 190 000 de euro. Prima tranșă din asistența financiară din partea României va fi eliberată în luna mai.  Evenimentul face parte dintr-un lanț de proiecte de finanțare, care au început încă în 2016, atunci când localitățile noastre s-au înfrățit.

 

 

Problema grădiniței este una dintre cele mai stringente în ultimii ani. Din anul 2018, legea prevede frecventarea obligatorie a instituțiilor preșcolare de la vârsta de 2 ani.  În prezent, se atestă un deficit de locuri în grădinița “Floricica”, iar unele grupe includ peste 30 de copii. Situația cea mai dificilă se înregistrează în grupele de creșă, unde vor să-și dea copiii mulți doritori.  Potrivit directorului grădiniței , în prezent, 220 de copii frecventează grădinița, iar peste 120 de micuți așteaptă să fie înregistrați. O dată cu reconstrucția unei grădinițe-creșe, această problemă va fi soluționată.

Cei mai bucuroși de reconstrucția instituției, sunt locuitorii satului, care spun că acum mamele nu vor fi nevoite să stea cu micuții acasă.

În ultimii doi ani, localitățile Măgdăcești – Mioveni au organizat mai multe activități comune educative, sportive și religioase.