Trecerile de pietoni – între viață și moarte

Locuitorii satului Magdacesti și Porumbeni își riscă viața în fiecare seară încercând să traverseze strada pe cele patru treceri de pietoni din satul Măgdăcești, care sunt foarte slab iluminate ( traseul Chișinău – Soroca, pe porțiunea amplasării satului Măgdăcești, km 12 – km 20 )

În ultimii patru ani, pe aceste zebre și-au pierdut viața 10 persoane. Ultimul accident s-a petrecut săptămâna trecută, unde un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a stins, după ce a fost izbit de o mașină chiar pe trecerea de la a treia intrare în satul Măgdăcești ( zona ochintiști).

În toată această perioadă, administrația publică locală Măgdăcești a înaintat mai multe demersuri către SA Drumuri Criuleni, pentru a ilumina mai intens trecerile pentru pietoni, tocmai pentru ca acestea să fie văzute mai bine de către șoferi pe timp de noapte, însă mereu ni s-a comunicat că nu dispun de suficienți bani.

Solicităm responsabililor de iluminare măsuri urgente, deoarece traseul nominalizat este traversat zilnic de un număr mare de persoane, inclusiv de copii, care vin la Liceul Teoretic Măgdăcești din 9 localități, precum și de elevii care studiază în orașul Chișinău și se întorc târziu acasă.

Stimați locuitori, vizitatori, pietoni, șoferi, în vederea prevenirii accidentelor și salvării vieților omenești, vă rugăm să ne susțineți, ca să soluționăm această gravă problemă.

Oare costul unui bec e mai mare decât viața unui om?