Condițiile speciale în care vor fi celebrate Sărbătorile Pascale, la Măgdăcești

Dragi săteni, venim cu o informație de ultimă oră, despre cum va fi desfășurată tradiționala ceremonie de sfințire a merindelor din Noaptea Învierii, în satul Măgdăcești.
După cum se știe, slujba Învierii se va desfășura, în acest an, doar în prezența parohului bisericesc și a câtorva slujitori.

✅ Pentru că situația o impune, în noaptea cea mai importantă a creștinătății, pentru siguranță, vă îndemnăm să stați acasă și să ascultați serviciul divin on-line/TV, ori din curtea casei, cu ajutorul aparaturii de sonorizare din Biserica satului.

✅ Pentru credincioșii care doresc să iasă pentru sfințirea bucatelor, această procesiune va fi disponibilă pe 3 artere principale din localitate : ȘTEFAN CEL MARE, începând cu “stația fundac” și până la traseul central, str. MIHAI EMINESCU și str. PĂCII, începând de la capelă și continuând spre partea de sus a străzii.

✅ Credincioșii sunt rugați să nu vină în grupuri, ci câte un reprezentant la câteva familii, iar vârstnicii( 60+) sunt rugați să evite sub orice formă participarea la eveniment.

✅ De asemenea, distanța dintre fiecare persoană nu trebuie să fie mai mică de 5 metri.

✅ Fiecare participant este obligat să fie echipat cu mască și mănuși de protecție și să aibă la sine, obligatoriu câte un pachet de chibrituri, pentru a evita interacțiunea cu alte persoane.

✅ Procesul de sfințire va începe la ora 2.00, de la “stația fundac” și continuând pe celelalte străzi sus menționate.

Atenție, în cazul în care nu vor fi respectate toate aceste reguli, procesiunea de sfințire va fi întreruptă.
Oamenii legii vor monitoriza ca toate măsurile de precauție să fie respectate.
Vă rugam să dăm dovadă de bună educație și maximă responsabilitate, ca sa ne putem bucura de viață și după acest moment spiritual.
Cu Doamne ajută!
Să ne fie într-un ceas bun!