Stimați locuitori, atenție!

Vă aducem la cunoștință situația epidemiologică din satul Măgdăcești la ora actuală.
La activ avem 23 de cazuri înregistrate.

✅persoane tratate -10
🔴persoane infectate -13
🔑în carantină- 29
🏠supraveghere la domiciliu – 51
❓persoane suspecte – 4

Oameni buni, adaptarea treptată a măsurilor de restricție, nu înseamnă sfârșitul pandemiei.
Vă rugăm insistent, nu mai puneți viața în pericol a rudelor, a vecinilor, a copiilor voștri prin organizarea diferitor petreceri unde nu sunt respectate precauțiile și regulile de igienă sau distanțare socială.

În urmă cu câteva zile, o familie din localitate a dat un chef de zile mari la domiciliu, cu zeci de invitați și încă au postat totul pe rețelele sociale.
Opriți-vă din a da petreceri de familie și a invita toate neamurile. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jurul vostru.

❗️ Vă reamintim, că potrivit hotărârii adoptate la 15 mai, mai multe restricții au fost prelungite până la 30 iunie. Mai exact, rămâne în continuare valabilă interdicția cu privire la aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de trei persoane. Respectarea distanței sociale de un metru rămâne, la fel, obligatorie.

❗️ Tot până la 30 iunie a fost prelungită interzicea aflării persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, dar și interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitatea stringentă.

❗️ Până la 30 iunie este interzisă și părăsirea teritoriului pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu.

Cât ține de organizarea diferitor întruniri, hotărârea luată de autorități prevede că este admisă organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentelor.

❗️ Rămâne valabilă și interzicerea activității unităților de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor și a altor unități pentru antrenamente și recreere.

De fiecare dintre noi, depinde cât de ușor și sigur vom trece peste această perioadă complicată.

#OpresteraspandireaCOVID19