Ce facem cu transportul public din Măgdăcești?!

Transportul public ineficient sau chiar inexistent, nesigur și supraîncărcat în orele de vârf este o problemă constantă care afectează locuitorii satului Măgdăcești.


Cu regret, constatăm că firma care are licență de transport în localitatea noastră nu-și respectă obligațiile asumate față de călători.
Anterior, administrația rutei găsea zeci de scuze precum că drumurile sunt impracticabile și călătorii nu pot fi transportați până la stația terminus. Acum că toate drumurile centrale sunt construite capital, microbuzele au aceleași abateri de la traseu. Nu se ține cont de orarul graficului afișat, iar oamenii așteaptă în stații câte o oră, parcurg kilometri până la traseul național, apoi se îmbulzesc în alte microbuze de pe alte rute, fără a putea respecta măsurile de protecție în perioada pandemică.
În asemenea condiții, necesitatea unor soluții rapide este tot mai mare.

Stimați locuitori, ținem să vă informăm că săptămâna trecută am semnat un alt demers către Agenția Națională Transport Auto (ANTA) prin care solicităm de urgență soluționarea acestei probleme.

Vreau să vă îndemn să ne semnalați orice deviere întâlnită vis- a- vis de transportul public din satul Măgdăcești și chiar ar fi binevenite ideile și propunerile dumneavoastră.

Se apropie 1 septembrie, atunci când elevii și studenții își reiau cursurile, iar 70 la sută din populația satului Măgdăcești face naveta spre Chișinău și retur. E timpul să ne mobilizăm și împreună să găsim resurse ca să îmbunătățim situația și în acest domeniu.

Dacă în cel mai scurt timp nu vom nici o reacție din partea Agenției Naționale Transport Auto, vom înainta o petiție, pe care vă rugăm respectuos s-o semnați în număr cât mai mare.