OPRIȚI VIOLENȚA!

Ieri a fost organizată o ședință multidisciplinară, în incinta primăriei, unde s-au pus în discuție cele mai grave cinci cazuri de violență în familie din satul Măgdăceşti. Cinci femei, inclusiv copii, s-au ales cu sechele fizice și psihice grave în urma agresării lor de către soți, respectiv tați.

Am vorbit cu două dintre victimele agresate, iar istorisirile lor ne-au îngrozit. Femeile au trebuit să treacă printr-un calvar până să apeleze la ofițerul de sector din localitate, din cauza fricii și a amenințării din partea agresorului.Una dintre victime ne-a mărturisit că este atât de dependentă de soțul violent, încât nu-și închipuie viața fără el. Îl iartă și apoi iarăși îndură bătăile crunte.

O altă victimă a violenței, din localitate, a decis să-și părăsească partenerul numai după ce a fost bătută cu bestialitate de nenumărate ori, iar în urma agresiunii a rămas cu un picior fracturat. Acum aceste cazuri sunt în vizorul autorităților locale și a organelor de poliție.

Împreună cu echipa multidisciplinară vom elabora și implementa un plan de acțiuni pentru combaterea violenței în familie din comunitate. Vom conlucra la nivel local pentru eliminarea abuzului față de femei, cât și față de copii.

Dragi femei, iubirea nu înseamnă vânătăi

Pentru a vă ajuta avem nevoie de curajul vostru.

🛑 Învingeți frica și denunțați-i pe agresori. Uitați de rușine și de gura lumii și mergeți după ajutor când sunteți în impas.

🛑Apelați cu încredere la ajutorul autorităților locale.

🛑Chemați oamenii legii (☎️ 112). În urma chestionării, polițistul poate emite ordin de restricție de urgență.

🛑Aveți posibilitatea de a vă adresa și în instanța de judecată cu o cerere privind eliberarea ordonanței de protecție, care vă protejează de agresor pentru o perioadă de 90 de zile, cu posibilitatea prelungirii, dacă a fost provocat un nou caz de violență sau dacă a fost încălcată una dintre metodele de protecție instituite.

🛑Dacă nu vă simțiți în siguranță acasă, puteți beneficia de plasament temporar, împreună cu copiii, la centrele care prestează astfel de servicii, unde primiți gratuit asistență psihologică, juridică și socială. În mai puțin de trei luni, specialiștii va pot demonstra că viața poate fi frumoasă, fără violență și durere.

🛑Protejându-vă pe voi, protejați sănătatea fizică și psihică a copiilor voștri.

🛑Cei care sunteți martorii unui caz de violență, nu închideți ochii la suferința altuia, trageți un semnal de alarmă.

Centrul de Drept al Femeilor 022 811 999 / 068 855 050

Consiliere juridică – 080080000 (apel gratuit)