Atenționare privind Codul Portocaliu de Caniculă

Stimați locuitori,

Meteorologii au emis un cod portocaliu de căldură extremă pentru zilele următoare. Temperaturile vor atinge valori foarte ridicate, iar expunerea prelungită la soare poate fi periculoasă pentru sănătate.

Vă rugăm să urmați aceste recomandări pentru a vă proteja:

  1. Hidratați-vă corespunzător – Beți apă din abundență, chiar dacă nu simțiți sete. Evitați băuturile alcoolice și cele cu conținut ridicat de cofeină.
  2. Evitați expunerea directă la soare – Încercați să stați în locuri răcoroase și umbrite între orele 11:00 și 18:00. Dacă este necesar să ieșiți afară, purtați îmbrăcăminte ușoară, de culoare deschisă, pălărie și ochelari de soare.
  3. Acordați atenție deosebită celor vulnerabili:
  • Persoanele vârstnice – Dacă aveți părinți sau cunoștințe în vârstă care locuiesc singuri, verificați periodic starea lor de sănătate. Asigurați-vă că au acces la apă și un loc răcoros unde să stea.
  • Copiii – Nu lăsați copiii singuri acasă pe perioada caniculei. Supravegheați-i îndeaproape, asigurându-vă că nu se expun la soare în intervalele de vârf și că sunt hidratați corespunzător.
  1. Folosiți aparatele de aer condiționat – Dacă aveți aer condiționat, folosiți-l pentru a menține o temperatură confortabilă în locuință. Dacă nu aveți, încercați să petreceți câteva ore în locuri publice răcoroase, cum ar fi centre comerciale sau biblioteci.
  2. Evitați activitățile fizice intense – Amânați activitățile fizice solicitante pentru orele mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu.
  3. Recunoașteți simptomele insolației – Fiți atenți la semnele de insolație, care includ amețeli, greață, dureri de cap, piele uscată și fierbinte, confuzie sau pierderea cunoștinței. În cazul în care observați astfel de simptome la dumneavoastră sau la alții, solicitați imediat ajutor medical.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, vă rugăm să luați în considerare aceste măsuri preventive. În situații de urgență, nu ezitați să contactați serviciile de intervenție rapidă.